Salát je tak snadné a bezstarostné jídlo. Salát je klasika. Hlávkový salát, česnekový dresink, křupavé krutony a omáčka – všechny tyto přísady vytváří jedinečně vyvážený salát.
Ingredience pro salát
Tento salát se rychle a snadno kombinuje s jednoduchými přísadami, z nichž mnohé z nich pravděpodobně již máte po ruce. Používám vykostěné a bez kůže kuřecí stehna, které zůstávají šťavnatější než kuřecí prsa a vaří se velmi rychle.
Kuře můžete připravit dopředu, a to buď marinováním až 24 hodin předem, nebo grilováním kuřete až dva dny předtím a podáváním jako studený salát.
Používáme v podstatě plátky chleba - ale můžete použít jakýkoli dobrý křupavý chléb.
Starý chléb funguje skvěle pro krutony, protože překrásně křupají. Pokud máte čerstvý chléb, je to taky v pořádku. Získáte buď křupavé krutóny, anebo jemnější krutony.
Kuře a krutony mohou být podávány horké, studené nebo při pokojové teplotě. Osobně doporučujeme kontrast teplých krutonů a teplým kuřetem se studeným salátem, ale je to skvělé i se studeným kuřecím masem.
Jak Načasovat vaření?
Před zahájením grilování se ujistěte, že je gril horký. Dokonce i plynový gril s vysokou teplotou potřebuje k vybudování tepla nejméně 10 až 15 minut. Pokud máte na grilu teploměr, ujistěte se, že je nejméně 260 ° C.
Nejdřív chci chléb grilovat a pak kuře. Tímto způsobem mohu sledovat a také zajistit, aby mezi syrovým kuřecím masem a lehce grilovaným chlebem nedošlo ke křížové kontaminaci. Chléb trvá jen pár minut a kuře trvá asi 8 až 10 minut v závislosti na velikosti stehen.