Pečený chřest s parmezánem

pečený chřest

Jste připraveni na chřestovou sezónu? My ano! Stačí oříznout konce, položit na pečící papír, promíchat olivovým olejem, posypat solí, pepřem a parmezánem a pak pečeme. Chřest jíme jako hranolky. Návykové? Ano.

Jsou perfektním pokrmem s lososem, hřebenatky, krevety nebo s vejci jakéhokoliv druhu - smažené nebo vařené.

chrest a parmezan

Doba přípravy: 10minut
Servírování: příloha
Podávání: 2-4 chřesty (dle chuti)
Tip jídla: vegetariánské

Ingredience:

- 0,45kg chřestu
- 2 lžíce olivového oleje
- 1/2 čajové lžičky soli
- 1/8 čajové lžičky černého pepře
- 40g drceného nebo strouhaného parmezánu

Příprava:

1. Připravte chřest: Předehřejte troubu na teplotu 205 ° C. Zlomte nebo odřízněte dřevěné konce špargle (chřestu). Pokud chcete, můžete použít škrabku na brambory k odlupování jeho povrchu od chřestových odštěpů pro elegantnější vzhled.

2. Olivový olej, sůl, pepř a parmezán: Uspořádáme chřest na fólii a potřeme olivovým olejem. Posypeme solí, pepřem a parmezánem.

peceny chrest s parmezanem neudelany

3. Pečte: Pečte při 205°C, až do doby než začne sýr hnědnout, asi 8-10 minut.