V Rožnově pod Radhoštěm se uskutečnil velký gastronomický festival jídla a pití - Garden Food Festival

Garden Food Festival

 

 

Rožnov pod Radhoštěm se poprvé stal dějištěm oblíbeného Garden Food Festivalu. Své kulinářské umění zde předvedli kuchaři z Beskyd i známé esa z moravských a českých restaurací.

Na food festivalu nechyběl ani známý televizní šéf kuchař Zdeněk Pohlreich se svým novým projektem. Fandové dobrého jídla a pití mohli navštívit festival 30. června a 1. července.

Po Olomouci a Ostravě zavítal známý koncept Garden Food Festival do Rožnova pod Radhoštěm. Festival nabídl vybrané speciality, známé kuchařské celebrity, gastronomické show i produkty regionálních producentů.

Rožnovský Garden Food Festival představil umění lokálních kuchařů z restaurací z okolí jako je Grandhotel Tatra z Velkých Karlovic, Papa Burger & grill z Valašského Meziříčí, Lesní hotel Rekovice z Trojanovic, ale i místních restaurací City & Club Restaurant, Brasserie Avion, Hotelu Eroplán nebo Albert Málek Restaurant a dalších.

Hlavní tváří festivalu byl i v Rožnově Zdeněk Pohlreich. Vedle své kuchařské show přivezl také restauraci na kolečkách, která měla po Olomouci teprve druhou zastávku. Wheels restaurant je speciální kamionový návěs, který se během chvilky promění v unikátní restauraci s terasou. Nový projekt Zdeňka Pohlreicha má jedinou myšlenku – spojit jídlo a exteriér v jedinečný zážitek. Tříchodové menu s vinným doprovodem bylo připraveno šéf kuchaři tří Zdeňkových restaurací – Café Imperial, Divinis a Next Door.

Návštěvníci mohli vidět i další známá jména - Radka Kašpárka, jehož restaurace Field již třetím rokem obhájila michelinskou hvězdu, Pavla Sapíka, šéfkuchaře vyhlášené pražské restaurace Terasa U Zlaté studně, nebo cukrářku Ivetu Fabešovou a vítěze MasterChef 2016 Jiřího Halamku.

Dvoudenní festival nabídl návštěvníkům zajímavé gastro koncepty, měli možnost ochutnat exotické pokrmy, hmyzí delikatesy, lanýže, ústřice, pštrosa na rožni, foie gras a další speciality z jater kachen a hus. V nabídce festivalu nechyběly farmářské a regionální produkty, destiláty, tuzemská i zahraniční vína. Nabitým dvoudenním programem pro celou rodinu provedla herečka, spisovatelka a zapálená kuchařka Markéta Hrubešová.

V celém areálu opět platila jednotná festivalová měna „grešle“ (1 grešle = 25kč), za kterou mohli lidi nakoupit jídlo a pití.