3 jednoduché vegetariánské náhražky za 2 lžíce bílkovin

vegetariánské náhražky

Syrovátkový protein je nejčistší formou bílkovin. Syrovátkový protein je bílý prášek, který po rozpuštění ve vodě vytvoří nápoj podobný konzistencí i chutí mléku. Nemá s ním však mnoho společného. Syrovátka vzniká při sražení mléka. Je tedy jednou složkou mléčné bílkoviny. Na trhu je k dispozici dostatek syrovátkových proteinových doplňků. Mohou být předepsány lékařem nebo trenérem tělocviku, aby vám pomohli překonat nedostatek bílkovin. Nicméně je velmi pravděpodobné, že najdete syrovátkový protein drahý a nedostupný. Tady jsou tři vegetariánské náhražky, které vám pomohou ušetřit úsilí kupovat drahé proteiny.

Dvě lžíce syrovátkového proteinu obsahují přibližně 35 gramů bílkovin. Najednou vaše tělo může strávit nanejvýš 30 gramů bílkovin. Po odeslání této dávky vaše tělo začne odmítat jakoukoliv přebytečnou bílkovinu, kterou konzumujete, bez ohledu na to, jak je to zdravé. Kromě toho se množství bílkovin napříč značkami liší. Každá lopatka vám poskytne 17 gramů bílkovin. Může to být i méně. Z tohoto důvodu větší počet bílkovin na talíři nebude přinášet výsledky rychleji. Existují však i jiné alternativy, které slouží stejnému účelu.

Burákové máslo

Dobrota arašídového másla se neomezuje pouze na dezerty. Arašídové máslo je skvělou alternativou k syrovátkovým bílkovinám. Dvě lžíce domácího arašídového másla se rovnají 8 gramům bílkovin. Můžete konzumovat arašídové máslo s banány, dokonce s jablky.

Cizrna

Každých 100 gramů cizrny obsahuje devět gramů bílkovin. Cizrnu můžete dávat do salátů nebo těst. Tato náhražka vám pomůže zdravě nahradit vaše požadavky.

Rajma nebo fazole

100 gramů rajmy obsahuje mezi 22 gramy a 24 gramy bílkovin. Proto si klidně dejte rajma chawal bez pocitu viny.
Proč potřebujeme bílkoviny?
Bílkoviny jsou stavebními kameny našeho těla. Bílkoviny jsou důležitou živinou a nejde bez nich žít. Pokud vaše tělo nedokáže přijímat určité bílkoviny, najděte za ně náhradu. Vždycky je cesta…