Vejce jsou nejen chutné, ale také vzrušující. Existuje tolik způsobů, jak můžete vařit vejce a chutná v jakékoliv formě – vařená, omeleta, míchaná nebo volská oka!
Vyřadit žloutek?
Všichni si uvědomujeme, že vejce jsou bohatým zdrojem bílkovin a jsou dobré pro lidi, kteří si uvědomují svou stravu. Mnozí z nás jsou vinni, že odmítli žloutek, protože věříme, že jejich konzumování porazí zdravotní aspekt konzumace vajec.
Zde je to, co byste měli vědět
Jedno vejce má skoro 6 gramů bílkovin, a pokud se zbavíte žluté barvy, dostanete asi 4 gramy bílkovin na jedno vejce.
Kolik bílkovin potřebujete?
Protein je zásadní pro ztrátu hmotnosti, stejně jako pro budování svalů. Odborníci naznačují, že byste měli mít během dne mezi 60-90 gramy bílkovin (v závislosti na vaší tělesné hmotnosti).
Rozmanitost je klíčová
Pokud jsou vajíčka hlavním zdrojem bílkovin, zkuste zahrnout černé fazole nebo sýr, které mají celou řadu proteinů.
Zde jsou některé z nejzdravějších možností snídaně:
Míchaná vejce
Míchaná vejce se špenátem, houbami a paprikou pro správné proteiny a nezbytné živiny
Vařená vejce
Vařené vejce s avokádem pro dokonalý úder bílkovin a zdravých tuků
Omeleta
Smažená omeleta se skořicí a špenátem na vybudování imunity
Volská oka
Volská oka s klíčky pro srdečně nabitý skus