Šest nejmocnějších kombinací potravin

potraviny

Všechny potraviny, které jsou vařené a připravené správným způsobem, jsou zdravé. Některé potraviny se však v kombinaci s některými jinými potravinami stávají zdrojem živin. Máme tu pro vás 6 takových kombinací potravin, které jsou zdravé a nabité živinami.

Kurkuma s černým pepřem

Kurkuma je bohatá na kurkumin, což je antioxidant, který dokázal, že bojuje proti mnoha chorobám. Kurkumin má také protizánětlivé vlastnosti, které mohou neutralizovat volné radikály a tím vás ochránit před nemocemi. Černý pepř, kombinovaný s kurkumou, zvyšuje jeho biologickou dostupnost až 1000krát.

Citrón a listová zelenina

Absorpce železa v listové zelenině může být zvýšena jeho párováním s citronem (vitamin C). Mít kapustu, špenát, papričku s citrónovou šťávou, která se na ni stlačí, nejen zlepší chuť, ale také zdvojnásobí výhody.

Rajče a Brokolice

Brokolice a rajčata jsou bohaté rostlinné chemikálie proti rakovině. Když jsou konzumovány společně, zvyšuje se jejich proti rakovinová energie.

Salát a olivový olej

Zdravé tuky v olivovém oleji pomáhají odvést karotenoidy salátu z GI traktu do krevního řečiště.

Zelený čaj s citrusovými plody

Vitamin C přítomný v citrusových plodech zvyšuje vstřebávání silných polyfenolových antioxidantů přítomných v zeleném čaji.

Avokádo a salsa

Salsa je bohatá na silný antioxidační lykopen. Zdravé tuky v avokádu při konzumaci salsou zvyšují absorpci lykopenu o 200-400%.